September 10, 2015

​Ett lekfullt, ambitiöst grepp kring samhällsutmaningarna ger Food for Progress Livsmedelspriset 2015

”Food for Progress Scandinavia vinner Livsmedelspriset för att de med ett lekfullt och samtidigt ambitiöst grepp har lanserat produkten Oumph! Med koll på samhällsutmaningarna har ett gränsöverskridande team närmat sig hållbarhetsfrågan med både respekt och framåtanda.

Oumph! är en bönbaserad råvara som tagits fram med tydligt fokus på textur och konsistens med ambitionen att frälsa även köttälskare.

Oumph! är ett bra exempel på en satsning som ligger väl inom rådande miljö- och hälsotrender och som med en kombination av ambitiös produktutveckling och imponerande kommunikation vill hjälpa den allt större skaran av nyfikna livsmedelskonsumenter som vill hitta vägar till en mer hållbar konsumtion.”

Så lyder Livsmedelsföreningens motivering till att Food for Progress fick 2015 års Livsmedelspris vid Livsmedelsdagarna i Tylösand, vilka samlat drygt 350 deltagare från branschen. Anders “Ankan” Lindén, Toke Fonsbøl, Anders Wallerman och Anna-Kajsa Lidell tog emot priset och alla gäster bjöds sedan på en energifylld smakprovning av Oumph!s crew.

”Jag är grymt stolt över det team som lyckats åstadkomma just det motiveringen säger. Istället för att titta på hur andra gör och vad statistiken visar som framgångskoncept, har vi vågat sätta vår tillit till det vi själva tror på. Det som ännu inte är bevisat. Vi har tillsammans lyckats inspirera till fantastiska samarbeten med extremt begåvade människor inom olika områden. Och skapa den co-creation med våra kunder som gör att vi verkligen driver det gröna proteinskiftet tillsammans. ” säger Anders Wallerman, medgrundare av Food for Progress.

Fakta om Livsmedelspriset

LivsmedelsFöreningen delar sedan 1964 årligen ut Livsmedelspriset till personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.

Bland tidigare vinnare finns Svenskt Kött, Findus, Lantmännen, Eskil Erlandsson, Mackmyra Svensk Whiskey m.fl.

Livsmedelsföreningen utser också Årets Spanare bland dem som nominerat kandidaterna till Livsmedelspriset. Elén Faxö, Livsmedelsacceleratorn på SP Food & Bioscience utsågs till Årets Spanare 2015.

För ytterligare information, välkommen att kontakta:

Anders Wallerman, grundare, Food for Progress, 0703-053300

Anna-Kajsa Lidell, grundare, Food for Progress, 0708-923265

Ingela Stenson, ordförande LivsmedelsFöreningen, 070-724 09 78

Lisa Rudin, verksamhetsledare, LivsmedelsFöreningen, 070-606 70 45