June 27, 2016

​Oumph! flyttar in på Scandic

Idag lanseras Scandics nya sommarmeny på Scandics hotell i Sverige. Menyn är den grönaste hittills och en del är den helt växtbaserade trerättersmenyn med Oumph!. Ambitionen är att ge ett grymt gott alternativ till både dem som vill äta mer grönt och till de som är veganer. Den nya sommarmenyn kommer finnas på hotellen mellan 27 juni och 24 augusti.

-Vi vet att var tredje svensk är flexitarian idag och vi vill erbjuda dem en meny som passar deras smak. Våra gäster är medvetna och vill må bra av maten de äter, vilket innebär mat som är god för miljön och som även ger dig energi. Sommarmenyn tillsammans med Oumph! utgör väldigt spännande alternativ för detta, säger Henrik Severin, Kökschef Scandic Sverige.

Rätterna från menyn ”Grön sommar ”är Trädgårdssallad med matvete, färska örter och avokadodressing och Tacos med Pulled Oumph! med physalissalsa och en Jordgubbsdröm.

Utan pekpinnar väljer Scandic att positionera upp en hel trerättersmeny från växtriket som komplement till standardrätterna i sommarmenyn. Just det som krävs för att vi ska kunna få planeten att försörja snart 9 miljarder människor med mat. En stark insats för hälsa, klimat och mat till alla!

-Tillsammans har vi valt att gå “all in” för att skapa en sjukt god, helt växtbaserad trerättersmeny som highlightas i restaurangerna och i marknadsföring. Vår förhoppning är att det ska bli en riktig hit och skapa cravings efter hållbar mat!, Vi vet att när det skapas synliga gröna knappar så trycker riktigt många matgäster på dem, säger Anna-Kajsa Lidell, Food for Progress.

Om Scandic

Scandic är den största hotelloperatören i Norden med ett nätverk av närmare 230 hotell fördelat på 41 000 hotellrum och 14 000 dedikerade medarbetare. Ett ansvarsfullt företagande är en del av Scandics DNA och Scandic är vald till ‘best hotel brand’ i Norden (BDRC).

Sommarmenyn med Oumph! serveras på de svenska Scandichotellen i sommar och består av: 

Grön sommar – Trädgårdssallad, Tacos med Pulled Oumph! och Jordgubbsdröm där alla rätter är växtbaserade.

Om Oumph!

Oumph! är varumärket för ett sojaprotein som tagit veganer, vegetarianer och köttätare med storm. Förutom den goda smaken är Oumph! miljövänligare än att äta kött och lever upp till näringspåståendena: Rik på protein och fiber och källa till järn och folsyra. Bakom Oumph! står företaget Food for Progress.

*Källa: www.oumph.se och http://www.wwf.se/vrt-arbete/ekologiska-fotavtryck/kttguiden/1644792-ww-fs-kttguide-protein-frn-vxtriket