June 24, 2015

​Oumph! på nya farvatten – Viking Line

Oumph! – Epic Veggie Eating for Free Range Humans, finns på Sommarbuffén på alla Viking Lines 7 fartyg! En ny generation sojaprotein med en konsistens, smaker och ett visuellt tilltal som äntligen gör att även köttätarna frestas att välja grönt protein!

Viking Line var snabba att lansera Oumph! i flera rätter. Något som visats sig vara ett klokt beslut då Oumph! plöjer ny mark för den gröna delen av båtarnas sortiment. Just det som krävs för att vi ska kunna få planeten att försörja snart 9 miljarder människor med mat. En stark insats för hälsa, klimat och mat till alla! Bara buffén serverar 1,6 miljoner gäster per år.

– På vår Sommarbuffé hittar du två kalla Oumph!-rätter. Det är Sallad på Oumph! Vitlök med röd quinoa, zucchini och purjolök och Oumph! BBQ med couscoussallad och sauterad paprika och rödlök. Som varm rätt serverar vi Oumph! med ugnsrostade sommargrönsaker och ramslök., berättar Köksmästare Bengt Mattsson från Viking Line.

Han fortsätter: – Vi pratar inte så mycket om det där med vegetariskt och kött. Vi ser bara till att ha ett riktigt bra utbud med mat, där mycket kommer från växtriket. Många kunder vill ha det och somliga tänker inte på hälsa och miljö alls. Då är nyckeln till kundens hjärta är att det ser gott ut vid buffén och smakar riktigt bra. Då blir det valt. Och där är Oumph! ett riktigt bra tillskott till buffén. 

Fotograf: Tuukka Ervasti