November 5, 2012

399 glada gubbar och 17 fy fan

Barnens dom vid skolpremiären för Beatburgern 50%kött 50%böna: 399 glada gubbar, mums, fan va gott, borde finnas på Makdånald, 4 sådär och 17 fy fan, den suger, du skulle inte sagt att det var bönor. Och en social entreprenör i lyckorus. Med 399 ungar i ryggen är det lättare för David att få Goliat att dansa.

Jag är en massiv risktagare. Det måste man vara för att lägga 2 års inkomstlöst arbete för att förverkliga Beatburgern och bönmassan Beat. Förra torsdagen gjorde jag något extra risky. Något jag aldrig vågat om inte mina egna grabbar jublat när de åt den. Jag tog den allra första provproduktionen någonsin av en färdigstekt Beatburger i 2 smaker och lät barnen säga sitt på Landvetterskolan.  På darriga ben åkte jag till en skola affischerad med mitt eget ansikte med mössan på, för att få domen.

Hem åkte jag med en otrolig tilltro till att Beatburgern kommer att slå. När barnen väljer att ta en andra tugga får vi takten i utvecklingen. De här ungarna jublade, med några få undantag. Men det får Härrydaposten berätta om nedan. Det är deras ofärgade samtal med barnen och personalen som ger Beatkonceptet styrka i dialogen med jättarna i livsmedelssektorn. Det finns några Goliat, med barnens hjälp tänker jag få dem att dansa. I hållbarhetsfrågan är det inte vi mot dem, det är alltid vi tillsammans! För människan i tiden!

P.S.

Just idag äter 2000 svenska hushåll som har Middagsfrids matkasse en premium Beatburger Original. En symbolprodukt för hållbar utveckling, gjord på svenskt naturbeteskött och bönmassan Beat. Jag inväntar med spänning reaktionerna. Och bjuder samtidigt in alla konsumenter att rösta fram vilken förpackning som kommer att göra att Beatburger Original slår bäst. Tuggan ger ju rytmen i utvecklingen!