December 17, 2011

50% Kött 50% Böna

Idag är det världspremiär för Beatburgern. Kom till Musikhjälpens kök och smaka på hållbar utveckling när den är som bäst. Känn på Beatet i utvecklingen.

Beat Food for Progress driver ett paradigmskifte. Det ska bli positivt med låg kötthalt. En modern blandning är lösningen, 50% kött/50% böna. Ett enkelt och billigt sätt att minska sin köttkonsumtion utan att tappa i vare sig smak eller upplevelse. Riktigt klimatsmart. Och en riktig hälsoboost. Idag startar rörelsen som ska föra budskapet runt globen.

– Mat formar både våra kroppar och vårt klot. Därför har jag har inte en dröm. Jag har ingen vision. Jag har ett tydligt mål, säger Anna-Kajsa Lidell. Jag vill se en livsmedelskonsumtion och produktion som är till förmån för hälsa, miljö och tryggad mat, både lokalt och globalt. Därför siktar jag på att förändra volymprodukterna inom offentlig sektor, fastfoodbranschen och vardagsmaten i hemmen.

Om varje skolbarn i Sverige byter ut en enda 90 g hamburgare mot en Beatburgare, vid ett enda tillfälle är indikationen att vi minskar koldioxidutsläppen med 1 400 000 kg CO2e. Det motsvarar utsläppen från 1400 bergvärmeuppvärmda villor på årsbasis.

– Tänk om alla som gillar Beat skulle fråga efter en Beatburger när de äter på sin egen favortihamburgerrestaurang! Då är jag övertygad om att den kommer ut på marknaden snart!

Framtiden kommer att kräva minskad köttkonsumtion. Men det betyder inte att vi ska leva helt utan kött. Vi vill ha öppna landskap, gödsel och biologisk mångfald. Äta det hållbara köttet. Just detta möjliggörs av Beat.

Beat är böningrediensen som kan användas i många storsäljare. Både i hamburgare, korv, köttfärssås, pannkakor, bröd och kakor. Det är så vi får genomslag i klimatfrågan och folkhälsan.

– Det här är hållbar utveckling när den är som bäst! God, billig och enkel. Jag vill att människor tror på att de har makten att göra skillnad. För klimatet, folkhälsan och tryggad mat lokalt och globalt. Idag är målet att dra in så mycket pengar som möjligt till Musikhjälpen och att få så många tummar upp som möjligt för Beat Food for Progress på Facebook. Visa att människor vågar vilja nytt!

Välkommen till Tareq Taylors kök vid Musikhjälpen kl. 10-20 idag lördag!

Kontakt och information:

Anna-Kajsa Lidell, Beat Food for Progress AB & Not for Profit,

0708-92 32 65, anna-kajsa@foodforprogress.com

www.mynewsdesk.com/se/pressroom/food-for-progress www.eatbeat.se