June 22, 2017

Allt om att grilla Oumph!

Sugen på att grilla Oumph! men osäker på hur man gör? Svaret är att det är superenkelt! Här kommer fem tips och lika många recept för en riktigt grym BBQ! 

1. Hur länge ska jag grilla Oumph!?
När du grillar Oumph! behöver du aldrig vara rädd för att det ska vara rått. Det är klart när bitarna har fått fin färg och yta, vilket brukar ta några minuter. Exakt hur länge beror på temperatur och glöd. Det blir bäst om man grillar bitarna snabbt och på hög värme.

2. Vilka sorters Oumph! går att grilla?
Alla sorters Oumph! går fint att grilla. Antingen så kan du köra med någon av de okryddade varianterna och marinera/krydda själv, eller så grillar du de redan kryddade sorterna. Då blir det om möjligt ännu enklare; bara att ta fram ur frysen, tina och grilla.

3. Krydda? Marinera? Rubba? Vad är bäst om jag vill testa att grilla okryddad Oumph?
Alla varianter funkar men Oumph! vinner på en blöt marinad, lite glazig. Låt gärna bitarna av Chunk eller Filet koka i marinaden någon minut. Har du tid så kan det marinera över natten, men det behövs inte.

4. Hur grillar jag bitar som är små?
Små grönsaker och Oumph! är lättast att grilla i en nätform eller liknande. Ett alternativ till nät eller spett är att grilla i en muurikka. Har du ingen muurikka så går det lika bra med en gjutjärnspanna över elden. Oumph! är också gott i olika foliepaket.

5. Hur undviker jag att Oumph! fastnar?
Några klassiska tips är att se till att ha ett varmt galler och att spreja eller pensla gallret/nätet med lite olja före du grillar. 

++++

Självklart får du använda våra tips, recept och bilder i dina egna kanaler! Ange Oumph! som källa och hashtagga gärna med #oumph eller #shareoumphwithfriends

++++

FEM RECEPT FÖR SOMMARENS GRILLKVÄLLAR: 

OUMPH! SOUTH AFRICAN SKEWERS
Sydafrikansk braai med sosaties. Och grillad brysselkål for extra likes! Recept här
OUMPH! BLACK PEPPER ‘N’ LEMON RIBS
Grymma ribs grillade “japanese style” i fint sällskap med fänkål. Recept här
THE ULTIMATE SMOKED OUMPH!
Rökt Oumph! med kolbakad sötpotatis och limesmör. Say no more! Recept här
OUMPH! TANDOORI BBQ
Tänk det bästa från Indien mellan två bröd och världens godaste sås! Recept här
GRILLED OUMPH! PACKAGES
Massor av grönsaker, färskpotatis, örter och Oumph! Tarragon & Lemon. Recept här

Du hittar massor av fler recept på Oumph.se

+++

Om Oumph!
Oumph! är mat från växtriket. Gjord på sojabönor. Oumph! finns i många varianter, tre naturella och åtta med olika kryddningar och marinader: Grill, Thyme & Garlic, Pulled, Kebab, Salty & Smoky, Bibim samt helt nya Tandoori BBQ och Tarragon & Lemon.

Oumph! är en del av ett större sammanhang. Ett sammanhang som vi kallar Food for Progress. Food for Progress förenas i drivkraften att skapa god, nyttig och klimatsmart mat som räcker för alla människor på jorden. Förutom Oumph! så tillverkar vi även Beat. Här kan du läsa mer om Oumph!