October 24, 2017

Food for Progress anställer Peter Segerblom som Head of Food Concepts

Food for Progress, med varumärken som Oumph! och Beat, anställer Peter Segerblom som Head of Food Concepts. Peter har tidigare arbetat bland annat som Food and Bevarage Manager på O’Learys och drivit restauranger och cateringföretag. De senaste åren har han varit konsult inom mat och dryck.

– Vi är mycket glada över att ha Peter på plats. Med gedigen erfarenhet av branschen och ett brinnande intresse för mat och dryck kommer han att komplettera oss väl i arbetet framåt mot nya smaksensationer, säger Lennart Bjurström på Food for Progress.

Peter Segerblom var med och grundade det numera klassiska Saturnus Café i Stockholm och han har drivit och arbetat på flera välkända restauranger och cateringföretag. Under ett antal år var han Food and Bevarage Manager på O’Learys och var då med och tog fram restaurangkedjans framgångsrika växtbaserade meny med Oumph! De senaste åren har han varit konsult inom mat och dryck.

Nu får Peter Segerblom titeln Head of Food Concepts på Food for Progress och blir ytterst ansvarig för att, tillsammans med befintliga och nya kunder, utveckla kommersiellt gångbara matkoncept i både Sverige och ute i världen. Han började den 9 oktober och kommer att ingå i företagets operativa ledningsgrupp.

– Det ska bli riktig kul att få bidra till Food for Progress fortsatta framgång i Sverige och internationellt. Jag ser det som en rolig utmaning att få utveckla olika koncept kring växtbaserad mat tillsammans med våra kunder. Ett mål är att fler människor ska välja de växtbaserade alternativen för att de smakar bäst, säger Peter Segerblom.

Food for Progress är ett svenskt livsmedelsföretag som förenas i drivkraften att skapa god, nyttig och klimatsmart mat som räcker för alla människor på jorden. Food for Progress har de senaste åren rönt stora framgångar med utmärkelser som Livsmedelspriset 2015 och varumärket Oumph! blev utsedd till Årets Dagligvara 2016.

Oumph! finns i dagsläget i Sverige, Danmark, Norge och Island. Nyligen lanserades Oumph! på Whole Foods UK.

För mer information, kontakta gärna:

Lennart Bjurström, Heart of People & Process, Food for Progress
0708-320166, lennart.bjurstrom@foodforprogress.com

Peter Segerblom, Head of Food Concepts, Food for Progress
070-7107707., peter.segerblom@foodforprogress.com