January 30, 2018

Food for Progress rekryterar från KRAV

Svenska Food for Progress, med varumärken som Oumph! och Beat, anställer Nina Nilsson som Market Coordinator för Storbritannien. Nina kommer närmast från en tjänst som Account Manager Processing & International Trade på KRAV.

– Vi är väldigt glada över att Nina börjar hos oss. Matchningen mellan våra värderingar, i kombination med Ninas erfarenhet av hållbara livsmedel och export, gör att hon passar väl in i företagets fortsatta utveckling, både på hemmaplan och i Storbritannien, säger Lennart Bjurström på Food for Progress

Nina Nilsson har haft flera olika roller på KRAV, nu senast Account Manager Processing & International Trade. Som Market Coordinator på Food for Progress kommer hon bland annat att ansvara för samordning av företagets marknadsaktiviteter i Storbritannien, där Oumph! lanserades i september. Nina börjar den 12 februari och kommer att ingå i företagets Sales & Marketing Team.

– Food for Progress är ett företag i framkant med ett nytt tankesätt kring hållbar mat och företagande. Branschen har utvecklats i snabb takt de senaste åren och det finns ett behov av företag som vågar “gå utanför boxen” för att hitta nya vägar framåt, säger Nina Nilsson.

– På KRAV fick jag vara med om hur den ekologiska marknaden exploderade och nu ser vi hur den globala marknaden för växtbaserad mat växer lavinartat. Jag ser en stor potential i att göra skillnad på ett företag som Food for Progress. Oumph! har redan växt med över 500 procent sedan lanseringen 2014. Då Storbritannien är 6 gånger större än Sverige ska det ska bli spännande att vara med och utveckla just den marknaden, säger Nina Nilsson.

Food for Progress tillverkar bland annat Oumph! och Beat. Oumph! finns i dagsläget i bland annat Sverige, Storbritannien, Danmark, Norge, Finland och Island. 

För mer information, kontakta gärna:
Lennart Bjurström, Heart of People & Process, Food for Progress
+46(0)708 – 320166, lennart.bjurstrom@foodforprogress.com

Nina Nilsson, Market Coordinator UK, Food for Progress
+46(0)72 – 337 77 37, nina.nilsson@foodforprogress.com