December 8, 2016

Food for Progress satsar offensivt – Henrik Åkerman blir ny marknadschef

Det svenska matföretaget Food for Progress, med varumärken som Oumph! och Beat, växer och rekryterar nu Henrik Åkerman som marknadschef. Henrik har varit ansvarig för Max Hamburgares mest framgångsrika lansering någonsin, satsningen Green Familjen.

Henrik kommer att ingå i företagets ledningsgrupp och tillträder en nyinrättad tjänst, Head of Market Progress. Hans uppdrag blir att utveckla både Food for Progress företagsvarumärke såväl som samtliga produktvarumärken, däribland de baljväxtbaserade koncepten Oumph! och Beat. Han tillträder den nya tjänsten i januari 2017.

– Med Henrik ombord hoppas vi kunna nå fler med både vårt budskap och våra produkter, och på det sättet driva omställningen mot hållbart med ännu större kraft, säger grundarna Anders Wallerman och Anna-Kajsa Lidell.

Henrik går nu från en progressiv mataktör till en annan. I januari tidigare i år så lanserade Max sin nya vegetariska meny, fem nya rätter presenterades, varav två med Food for Progress som bakomliggande leverantör, BBQ Sandwich och Crispy Mexican.

– Arbetet med lanseringen av Max vegetariska sortiment är både den roligaste och mest framgångsrika kampanj jag någonsin jobbat med. Nu ser jag fram emot att i rollen som producent vara med och bidra till proteinskiftet i en annars ganska konservativ bransch, säger Henrik Åkerman.

Food for Progress har de senaste åren rönt stora framgångar med utmärkelser som Livsmedelspriset 2015 och Oumph! blev nyligen utsedd till Årets Dagligvara 2016.

För ytterligare information, välkommen att kontakta:

Anna-Kajsa Lidell, medgrundare, Food for Progress, 0708-923265

Henrik Åkerman, Head of Market Progress, 0763-560 353