December 15, 2016

Food for Progress satsar offensivt – Lennart Bjurström gör ett skifte

Det svenska matföretaget Food for Progress, med varumärken som Oumph! och Beat, växer och rekryterar nu Lennart Bjurström från konsultfirman Macklean. Lennart har en gedigen bakgrund inom hållbar affärsutveckling och har de senaste 5 åren varit med och byggt upp Macklean som en betydelsefull aktör inom den svenska livsmedelsbranschen.

I förra veckan kunde vi meddela att Henrik Åkerman blir ny marknadschef på Food for Progress och nu gör företaget ytterligare en strategisk rekrytering. Lennart kommer att ingå i företagets ledningsgrupp och tillträder en nyinrättad tjänst, Heart of People & Process. Hans uppdrag blir att utveckla medarbetare, ledare och organisation så att Food for Progress står väl rustade inför nästa fas i sin utveckling till ett föredöme inom livsmedelsbranschen. Han tillträder den nya tjänsten i januari 2017.

– Lennart har varit på en ettårig anställningsintervju i sin roll som konsult. Han har inte bara rätt kunskap och erfarenhet utan även hjärtat på rätta stället. Med Lennart ombord hoppas vi att människorna i vår organisation ska bli så stärkta av sitt jobb att de får mycket energi med sig ut i resten av livet, säger grundarna Anders Wallerman och Anna-Kajsa Lidell.

Lennart var författare till Mackleans rapport med titeln Proteinskiftet och gör nu själv ett skifte i sin karriär som går i linje med hur han ser på utvecklingen till en hållbar livsmedelskedja.

– Det är med stor tacksamhet som jag nu får möjlighet att ta mina trettio år inom hållbarhetsområdet och 20 år som managementkonsult och omsätta allt jag lärt mig i praktiken, i ett företag som ligger i framkant av utvecklingen till en livsmedelsproduktion som gynnar både människor, miljö och samhälle, säger Lennart Bjurström.

Food for Progress har de senaste åren rönt stora framgångar med utmärkelser som Livsmedelspriset 2015 och Oumph! som nyligen blev utsedd till Årets Dagligvara 2016.

För ytterligare information, välkommen att kontakta:

Anders Wallerman, grundare, Food for Progress, 0703-053300

Anna-Kajsa Lidell, grundare, Food for Progress, 0708-923265

Lennart Bjurström, Heart of People & Process, 0708-320166