August 13, 2018

Oumph! x 3 på Wayne’s Coffee

Nu blir det fler veganska alternativ att välja mellan på Wayne’s Coffee. Redan idag kan du förgylla lunchen med en ny fräsch och matig sallad gjord på bland annat Pulled Oumph!, linser och sötpotatishummus. Senare i augusti lanseras även en ny vegansk wrap samt en bagel.

– För oss är det viktigt med många schyssta alternativ att välja på, avsett om du är ute efter den ultimata fikan eller en snabb och mättande lunch. En tydlig trend just nu är att många väljer att äta vego på lunchen. Därför har vi tagit fram några nya goda rätter som passar lika bra för veganen som för den som vill äta mer grönt till vardags, säger Daniel Nordström, Chef produktutveckling på Wayne’s Coffee

De tre nya rätterna är helt växtbaserade och har Pulled Oumph! som bas:

Oumph!-sallad: Pulled Oumph!, linssallad, sötpotatishummus, ärtskott, sallads- och spetskålsmix och senapsvinägrett.

Wrap med Oumph!: Rödbetstortilla fylld med Pulled Oumph!, linssallad, sötpotatishummus, ärtskott, romansallad, spetskål och senapsvinägrett.

Bagel med Oumph!: En bagel med Pulled Oumph!, guacamole, krispig sallad, tomat och rödlök.

– Våra vänner på Wayne’s Coffee har länge insett att världens resurser inte är oändliga och de har agerat därefter. Att Sveriges enda KRAV-märkta kafékedja nu höjer ribban ytterligare när det gäller grymma växtbaserade alternativ imponerar, säger Henrik Åkerman, marknadschef på Food for Progress, företaget bakom Oumph!

Oumph!-salladen finns på menyn redan nu och kostar 98 kronor. Den är en del i Wayne’s Coffees kampanj ”Everyday lunch” där man lanserar flera nya goda sallader. Mellan klockan 11–14 ingår kaffe och bröd i priset för salladerna.

Wrapen och bageln lanseras senare i augusti och kommer då att kosta 62 respektive 72 kronor. Observera att sortimentet kan skilja sig åt mellan kaféerna.

Oumph! är mat från växtriket, gjord på sojabönor. Här kan du läsa mer om Oumph! och här kan du läsa mer om Wayne´s Coffee.

För mer information kontakta gärna:
Carina Dyberg, Marknadschef Wayne’s Coffee, carina.dyberg@waynescoffee.com, 070-771 04 67

Fredrika Fredmark, Head of Public Relations Food for Progress, fredrika.fredmark@foodforprogress.com, 0703-191512