March 18, 2019

Prisregn för svenska Oumph! på World Food Innovation Awards

Svenska Oumph! från Food for Progress skördar ytterligare framgångar på den internationella livsmedelsscenen. Pulled Oumph! vann inte mindre än tre kategorier: Best Foodservice/Catering Product, Best Plant-based Product och Best Street Food Brand, när priserna delades ut på International Food and Drink Event (IFE) i London under måndagen.

”Att Oumph! vinner tre priser i ett forum som World Food Innovation Award, där vi tävlar både globalt och mot företag utanför det växtbaserade segmentet, visar tydligt att världen är redo för mer växtbaserat och mer Oumph!”, säger Anders Wallerman och Anna-Kajsa Lidell, medgrundare av Food for Progress, företaget bakom Oumph!

World Food Innovation Awards är en av de äldsta och mest etablerade priserna i industrin och syftar att hylla innovation inom alla segment i livsmedelsvärlden. På prisutdelningen mottog Oumph! priserna med följande motivering:

”Innovativ och trendig produkt med stor mångsidighet som tillfredsställer efterfrågan på växtbaserade alternativ. Food for Progress och Oumph! erbjuder hälsosamma alternativ till animaliskt protein i ett attraktivt format, bra för planeten, bra för människorna.”

“Kan en växtbaserad produkt tillfredsställa marknaden för street food? Food for Progress och Oumph! har producerat en produkt som erbjuder många fördelar, i en förpackning som frestar till och med den mest köttorienterade konsumenten. Varumärket är väldigt trendigt och överensstämmer med ”dirty vegan” trenden som hjälper till att brygga gapet mellan växtbaserat och klassisk comfort food. Detta är varje krögares dröm; bra kvalitet, smakrika växtbaserade alternativ som kan konkurrera med vilket köttalternativ som helst”.

Dessa priser adderas till en diger lista av tidigare utmärkelser sedan lanseringen 2015, som bland annat innefattat nedanstående priser:

Här kan du läsa mer om World Food Innovation Awards.