May 16, 2017

Säg hej till Oumph!-familjens nya medlemmar: Tandoori BBQ och Tarragon & Lemon

Lagom till sommaren finns två nya varianter av succén Oumph! ute i butikerna: härligt kryddiga Oumph! Tandoori BBQ och sommarfräscha Oumph! Tarragon & Lemon. Enkelt, gott och växtbaserat – helt perfekt till grillfesten och picknicken!

Oumph! är mat från växtriket. Gjord på sojabönor. Oumph! finns i många varianter, tre naturella och åtta med olika kryddningar och marinader. De kryddade produkterna är: Grill, Thyme & Garlic, Pulled, Kebab, Salty & Smoky, Bibim samt helt nya Tandoori BBQ och Tarragon & Lemon.

– Det här är två riktiga sommarfavoriter. En tydlig BBQ-trend just nu är att vi inspireras av smaker från hela världen och tandoori är en oslagbart god kryddblandning. Tarragon & Lemon har å andra sidan en sommarfräsch smak av dragon och citron, inte helt olik bearnaise, säger Fredrik Kämpenberg, kock på Food for Progress.

Tandoori är en kryddblandning som används med en tandoor – en cylinderformad lerugn – i pakistanska, indiska och afghanska köket. Oumph! Tandoori BBQ får sin smak och färg från kryddor som paprika, spiskummin, kanel, koriander, cayennepeppar, kardemumma och ingefära.

– Oumph! Tandoori BBQ funkar till mycket. Du kan grilla bitarna på spett eller bara värma och äta med något du gillar. En bra kombo är exempelvis yoghurtsås med lime och mynta, chapatibröd och chutney. Tarragon & Lemon är perfekt till pommes och grönsaker, men även i olika grytor och sallader, säger Fredrik Kämpenberg.

Oumph! Tandoori BBQ och Oumph! Tarragon & Lemon finns ute i butik nu och kostar från 44 kr.

+++

Testa några riktigt goda recept med Tandoori BBQ och Tarragon & Lemon:

Oumph! Tandoori Taco

Oumph! Tandoori BBQ

Grilled Oumph! Packages

Lemony Grilled Oumph! Salad

+++

Behöver du fler/andra bilder? Är du journalist eller bloggare och vill testa produkten? Mejla oss så löser vi det.

För mer information, kontakta gärna:
Fredrika Fredmark, Head of Public Relations, fredrika.fredmark@foodforprogress.com

+++

Mer om Oumph! och Food for Progress
Oumph! är en del av ett större sammanhang. Ett sammanhang som vi kallar Food for Progress. Food for Progress förenas i drivkraften att skapa god, nyttig och klimatsmart mat som räcker för alla människor på jorden. Förutom Oumph! så tillverkar vi även Beat.