June 17, 2020

Svenske Oumph! kjøpes av det globale næringsmiddelselskapet the LIVEKINDLY co.

Stockholm | 17 juni 2020 – The LIVEKINDLY co. er en selskapsgruppe som består av både veletablerte og nystartede varemerker med siktet innstilt på å bli verdensledende innen plantebasert mat. Idag bekrefter the LIVEKINDLY co. kjøpet av det prisbelønnede svenske varemerket Oumph! og dette kjøpet befester the LIVEKINDLY co. sin ambisjon om å lede an i den verdensomspennende næringsmiddel revolusjonen med fokus på plantebaserte kjøttalternativer.

Oumph! ble grunnlagt i 2015 av Food for Progress, et innovativt svenskt næringsmiddel selskap som arbeider for å skape ett bærekraftig og sikkert matsystem verden over. Food for Progress samarbeider med Sveriges forskningsinstitutt (RISE) for å utvikle bedre plantebaserte ingredienser.

I en kategori som domineres av ‘free from’-budskap stikker Oumph! ut med sitt disruptive varumerke og produkter med unik smak og konsistens, og har således lykkes så med å dra inn nye forbrukere til kategorien også utenfor de smalere vegan- og vegetar målgruppene.

Siden lanseringen i Sverige har Oumph! blitt en favoritt hos en bred og raskt voksende målgruppe i hele Norden, Storbritania, Irland samt Nederland. Varemerket har hatt en sterk salgsutvikling og rapporterte i første kvartalet 2020 en vekst på 40% på alla markeder, sammenlignet med samme periode i fjor.

The LIVEKINDLY co. ledelse består av noen av verdens fremste veteraner innen næringsmiddel industrien. Målet med the LIVEKINDLY co. er å lede det plantebaserte livsstilskiftet og gjøre det til ‘det nye normale’. Dette gjøres gjennom å bygge en plattform av gründer-ledede plantebaserte varemerker inklusive The Fry Family Food Co., LikeMeat, Oumph! samt den digitale medieplattformen, LIVEKINDLY.

– The LIVEKINDLY co. leder en bevegelse med å bygge en mer bærekraftig fremtid gjennom vår portefølje av varemerker – som alle skaper utsøkt, sunn plantebasert mat – samt gjennom vårt økosystem med likesinnede målrettede partnere, sier Kees Kruythoff, Adm direktør og leder for the LIVEKINDLY co.

Kruythoff sier videre:

– Å ønske Oumph! velkommen til LIVEKINDLY co-familien var et naturlig neste steg i vår utvikling. Deres engasjement for plantebaserte produkter av høy kvalitet, og omtanke for planeten speiler vårt eget synsett, og nå vil vi akselerere omstillingen sammen for å gjøre den den plantebasert livsstilen til det nye normale.

Anders Wallerman, medgründer av Food for Progress och Oumph! kommenterer:

– Siden Oumph! ble grunnlagt for seks år seden har det vært en fantastisk reise. Jeg er utrolig stolt over det arbeide som vårt team har gjort for å skape eksepsjonelle velsmakende plantebaserte matvarer.

Wallerman fortsetter:

– Fra den aller første dagen har vår ambisjon vært å få flere mennesker til å spise plantebasert mat, noe som både er sunt og mer bærekraftig for vårt miljø på lang sikt. Jeg ser fram mot å samarbeide med Kees og hans team for å introdusere nye og eksisterende produkter til flere mennesker rundt om i verden.

Food for Progress kommer etter Oumph! transaksjonen å fortsette å utvikle og produsere produkter og nye bærekraftige konsept. En investering i et nytt plantebasert produksjons anlegg kommer til å gjøres for å styrke posisjonen som produksjonspartner for private label og andre varemerker. Det vil også fremover være et samarbeide med the LIVEKINDLY co. och Food for Progress innen både innovasjon og produksjon.

Oumph! finnes idag i hele Norden, Storbritania, Irland och Nederland. I Norge finnes idag Oumph! på Meny, Kiwi, Joker, Spar/Eurospar og Bunnpris.

Oumph!s vekst i Norge

Varemerket har hatt en sterk salgsutvikling og Norge er nå en av de markeder som øker mest. Under første kvartalet i 2020 rapporterte selskapet om en vekst på nesten 40% i Norge, sammenlignet med samme periode i fjor, hvor en stor del tilskrives en vellykket lansering av den nye hamburgeren, the Oumph! Burger.

Om the LIVEKINDLY co.

The LIVEKINDLY co. har kjøpt både veletablerte og nystartede varemerker innen plantebasert som inkluderer The Fry Family Food Co, LikeMeat, Oumph! og den digitale medieplattformen LIVEKINDLY.

The LIVEKINDLY co. har som ambisjon å konvertere det globale næringsmiddel systemet og er det eneste selskapet innen plantebasert mat som har et eierskap og er virksomme i hele produksjonskjeden. Strategiske partnerskap har blitt etablert innen både dyrking, produksjon og distribusjon, og investeringer har blitt gjort i infrastruktur for å konvertere tradisjonelle kjøttproduksjons anlegg til plantebasert produksjon.

The LIVEKINDLY co. og deres portefølje av varemerker lager utsøkt plantebasert mat uten behov av dyr eller utarming av naturressurser. Vi tar det gode dit det hører hjemme – på din tallerken.